درگاه پرداخت اینترنتی چیست ؟

درگاه پرداخت اینترنتی چیست

همیشه موضوع انتقال پول و خرید محصول از مهم‌ترین دغدغه‌های بشر تا به امروز بوده است. امروزه با ورود اینترنت و فضای مجازی این انتقال پول به شکلی جدید از طریق درگاه‌های اینترنتی انجام می‌گیرد. این درگاه‌های اینترنتی هستند که پول را از مشتری یک وب‌سایت دریافت می‌کنند و به حساب فروشنده یا مالک فروشگاه مجازی ارسال می‌نمایند.

درگاه‌های اینترنتی را معمولاً بانک‌ها به مشتریان خود ارائه می‌کنند. همانطور که این بانک‌ها هستند که به فروشگاه‌های حقیقی موجود در بازار، دستگاه کارتخوان (POS) واگذار می‌کنند، به فروشگاه‌های مجازی هم درگاه اینترنتی می‌دهند. البته انواع دیگری از درگاه‌های هم هستند که نیازی به مراجعهٔ به بانک برای دریافت آنها نیست. به آنها درگاه واسط گفته می‌شود و باید از شرکت‌های خصوصی دریافت گردد. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد درگاه پرداخت اینترنتی به شما خواهم داد.

درگاه پرداخت اینترنتی از منظر خریدار

فرض کنید قصد خرید شارژ موبایل را دارید. وارد سایت شرکت سیم کارت خود می‌شوید. به صفحهٔ خرید شارژ مراجعه می‌کنید و اطلاعات کارت بانکی خود را به همراه رمز دوم آن وارد می‌کنید و پرداخت انجام می‌شود. یعنی مبلغ از حساب کارت شما کسر شده و به حساب فروشنده واریز می‌گردد. در واقع شما یک خرید را انجام داده‌اید که انتقال وجه از طریق درگاه اینترنتی ای که درون سایت فروشنده بود انجام شد.

تمامی درگاه‌های اینترنتی، خریدار را به سایت shaparak.ir منتقل می‌کنند. یعنی فقط همین یک سایت است که مجاز است اطلاعات کارت از قبیل شماره کارت و رمز دوم و CVV2 را از خریدار دریافت نماید. اگر سایتی هم قصد دریافت مبلغی از مشتری را داشته باشد، باید وی را به این سایت منتقل کند که طی یک عملیاتی به صورت خودکار این کار انجام می‌شود.

به عنوان خریدار شما فقط باید یاد داشته باشید که چطور اطلاعات کارت بانکی خود را در صفحهٔ درگاه بانکی وارد کنید. البته نکات امنیتی را هم باید مراعات کنید. مثلاً به نشانی صفحه دقت کنید، که یک صفحهٔ جعلی نباشد.

درگاه پرداخت اینترنتی از منظر فروشنده

اما اگر قصد تجارت بر بستر اینترنت را داشته باشید، مجبور هستید تا برای سایت یا فروشگاه اینترنتی خود درگاه اینترنتی تهیه نمایید. این درگاه روی سایت شما تنظیم می‌شود و مشتریان سایت قادرند با استفاده از کارت‌های بانکی خود مبلغی را به حساب بانکی شما واریز نمایند.

درگاه‌های بانکی برای فروشگاه‌های اینترنتی انواع مختلفی دارند. که دو دستهٔ آنها به شرح زیر هستند:

  1. درگاه های مستقیم بانکی
  2. درگاه های واسط

درگاه‌های مستقیم بانکی مستقیماً از طرف بانک‌های عامل اعطا می‌شوند و کسب و کار شما باید تا حدی قانونی باشد. برای همین حتماً باید از سایت enamad.ir نماد اعتماد الکترونیک دریافت نمایید. مراحل خاص خود را می‌طلبد و باید صبر هم داشته باشید! این دست درگاه‌ها هیچ کارمزدی کسر نمی‌کنند. یعنی اگر مشتری شما ۱۰۰ هزار تومان از طریق درگاه سایت شما واریز کند، عین همان مبلغ روز بعد به حساب بانکی شما واریز خواهد شد.

اما درگاه‌های واسط نیازی به دریافت نماد اعتماد الکترونیک ندارد، ولی شامل کارمزد می‌شوند. معمولاً کارمزد ۱ درصدی می‌گیرند. یعنی به ازای هر ۱۰۰ هزار تومان تراکنش، هزار تومان آن را برای خود بر می‌دارند. پشت سر این درگاه‌ها شرکت‌های خصوصی هستند و نه بانک‌ها. ولی از چند تا بانک مختلف درگاه مستقیم می‌گیرند و به شما درگاه غیرمستقیم می‌دهند. یعنی مشتری شما اول باید وارد سایت آنها شده و سپس وارد درگاه بانکی شده و مبلغ را از حساب کارتش پرداخت می‌کند.

برای یافتن نمونه‌هایی از هر دو قسم درگاه مستقیم و واسط، می‌توانید در اینترنت جستجو کنید و یک مورد را انتخاب نمایید. موارد زیادی پیش روی شما گذاشته خواهد شد.

از نظر فنی هم معمولاً نیازی به کدنویسی یا برنامه نویسی ندارید. چرا که برای هر نوع سیستم سایت‌سازی، افزونه‌هایی وجود دارد که درگاه‌های واسط این افزونه‌ها را رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. اما برای درگاه‌های مستقیم باید هزینهٔ تهیهٔ افزونهٔ آن را پرداخت کنید. چرا که رایگان نیستند.

ما در قسمت وبلاگ و مرکز آموزش سایت وبنولوگ آموزش‌های زیادی در رابطه با راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی و اتصال درگاه بانکی به آن تولید و منتشر کردیم که لازم است حتماً آنها را مطالعه فرمایید.

سپتامبر 15, 2020 Webnolog بدون دیدگاه

0 دیدگاه

دیدگاه تان را ارسال کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد!