TinyCP یک کنترل پنل سبک برای سرورهای لینوکس
معمولاً کنترل پنلهای سرورهای وب لینوکس، قیمتهای زیادی دارند و بیشتر برای شرکتها و کسبوکارهای خریدشان مقرون به صرفه است، که فروش خوبی دارند. اما اگر قصد فقط کسب تجربه و آموزش بخشهای مختلف سرور لینوکس و طریقهٔ کار کردن آن باشد، قطعاً جالب نیست هزینه کنیم و لایسنس یکی از کنترل پنلهای مرسوم را خریداری کنیم. به همین دلیل شاید کنترل پنلهای سبک، مثل همین کنترل پنلی که امروز قصد معرفی آن را به شما مخاطبان وبلاگ وبنولوگ داریم، خیلی بهتر باشد. نام این کنترل پنل TinyCP است.
این کنترل پنل امکانات زیر را در خود جای داده است:
- Domain Management
- Mailboxes
- Databases
- FTP
- Samba
- Firewall
- VPN
- GIT
- SVN
با تهیهٔ یک سرور مجازی، میتوانید TinyCP را روی آن نصب کنید. فقط دقت کنید که در حال حاضر تنها سیستم عاملهای Debian/Ubuntu Based هستند که امکان نصب TinyCP را دارند. البته قرار بوده که CentOS هم به آن اضافه گردد که هنوز نشده!
طریقه نصب TinyCP
مراحل نصب TinyCP بسیار ساده است. اول به صفحهٔ دانلود TinyCP در سایت رسمی آن بروید. سپس باید ایمیلتان را آنجا وارد کنید و روی Send download link کلیک کنید. یک ایمیل برای شما ارسال خواهد شد که دستورالعمل نصب، به علاوه یک شناسه هم به شما داده خواهد شد.
با putty یا هر نرم افزار دیگری وارد SSH سرور شده و دستورات زیر را اجرا نمایید.
cd /usr/local/src/
wget http://tinycp.com/download/tinycp-install.sh
chmod +x tinycp-install.sh
./tinycp-install.sh
مدت زمان کمی طول خواهد کشید که TinyCP روی سرور اوبونتوی شما نصب گردد. اطلاعات ورود به پنل در انتهای خط فرمان به شما تحویل داده خواهد شد.
URL: http://10.0.2.15:8080
LOGIN: admin
PASSWORD: 20WERZ4D
بخش مدیریت سرور TinyCP
زمانی که وارد بخش مدیریت میشوید، در اولین گام باید ایمیل و Account ID خودتان را که درون ایمیل ارسالی بود را وارد کنید. سپس روی Update کلیک کنید.
از الان به بعد قادرید از امکانات کنترل پنل TinyCP استفاده کنید.
شاید بهتر باشد در اولین گام سرویسهای مورد نیازتان را نصب نمایید. پس از نوار عمودی سمت چپ روی WEB کلیک کنید که چون در حال حاضر هیچ سرویسی روی سرور نصب نشده است، چیز خاصی نشان نمیدهد. باید روی Install Requirements کلیک کنید که همان صفحهٔ modules برای شما باز خواهد شد. در اینجا هر ماژول یا به عبارتی بهتر، هر نرم افزاری که مورد نیازتان است را میتوانید نصب نمایید. شامل MySQL، PostgreSQL، Samba، FTP server، Email server، ClamAV، Cron، Apache web server و غیره.
پس از اینکه روی Install هر ماژول کلیک کردید، برای انجام پیکربندیهای اولیه میبایستی سپس روی Prepare هم کلیک کنید. حالا اگر به دنبال انجام تنظیمات بیشتر روی هر سرویس هستید، میتوانید به صفحهٔ Configuration که پیوند آن در نوار سمت چپ موجود است، وارد شوید و از آنجا مثلا ماژولهای آپاچی را که مورد نیازتان است را نصب نمایید.
افزودن اولین سایت به سرور
حالا زمان آن رسیده که اولین دامنه را به سرور اضافه کنیم. به همین منظور روی Web کلیک میکنیم و از قسمت ADDING NEW DOMAIN مشخصات اولین دامنه را وارد کرده و روی Add Domain کلیک میکنیم.
بعد از آن وارد صفحهٔ دیگری خواهید شد که تنظیمات حرفهای دامنهی جدیدی که اضافه کردید، در دسترس است.
در صفحهٔ اصلی TinyCP هم خلاصه آماری از وضعیت کل سرور را خواهید دید. قسمتهای زیر در این صفحه قرار گرفتهاند.
- Operating system info
- Hardware info
- IP address
- System load
- Top processes
- DIsk spaces + inodes
- Network clients
جمع بندی
با توضیحات و البته خلاصه آموزشی که در این مطلب راجع به کنترل پنل سرورهای لینوکس TinyCP ارائه شد، باید خدمت شما عرض کنیم که از این کنترل پنل شاید بیشتر بتوان برای مباحث آموزشی و توسعهای استفاده کرد. هر چند که توسعه دهندگان آن روزی را متصور شدند که بتوانند TinyCP را به صورت تجاری و کاملتر از اینی که الان هست عرضه نمایند.
0 دیدگاه