روش جدید افزودن دامنه به سی پنل با استفاده از ابزار Domains

افزودن دامنه در سی پنل

یکی از تغییراتی که حتما روی نسخه های جدید cPanel متوجه آن شدید، حذف بخش هایی مثل Addon Domain و Subdomains و Aliases بوده است. در اصل این قابلیت‌ها حذف نشدند. بلکه به صورت مجتمع درون یک ابزار با عنوان Domains گردهم آوری شدند. شما هر نوع دامنه‌ای که قصد افزودنش را دارید را از بخش Domains به سی پنل اضافه می‌کنید. خود سی پنل تا حد زیادی تشخیص می‌دهد که باید چطور با آن رفتار کند. البته که از شما هم راهنمایی خواهد خواست. مثلاً در مواقعی که قصد افزودن یک دامنه تازه را دارید، از شما می‌پرسد که آیا می‌خواهید ریشهٔ هاست این دامنه با دامنه اصلی هاست شما یکی باشد یا خیر؟‌ که اگر یکی باشد، پس نوعش را Alias تشخیص می‌دهد.

وارد حساب سی‌پنل خود شده و وارد صفحهٔ Domains شوید. اگر تا به حال دامنه‌ای را به هاست خود اضافه نکرده باشید، تنها یک دامنه آن هم همان دامنهٔ اصلی فضای میزبانی را خواهید دید. روبروی این دامنه Main Domain نقش بسته است. این دامنه نه قابلیت حذف کردن را دارد نه ویرایش. البته می‌توانید تنظیمات مربوط به فعال یا غیرفعال بودن HTTPS و ارجاع‌های آن را انجام دهید. که برای این منظور باید روی دستور Manage آن کلیک کنید.

هر دامنهٔ دیگری که به هاست خود اضافه کنید، قابلیت مدیریت کردن از اینجا را دارد. که باید روی همان دستور Manage همان دامنه کلیک کنید.

حال قصد داریم که یک دامنه اضافه کنیم. برای این کار روی دکمهٔ Create A New Domain کلیک کنید. صفحه‌ای مثل تصویر زیر باز خواهد شد. دامنه را می‌بایستی درون جعبهٔ Domain وارد کنید. حالا چه به صورت یک زیردامنه‌ای از دامنه‌ای که قبلا روی هاست شما وجود داشته. و چه به صورت یک دامنهٔ مستقل. فقط دقت داشته باشید که اگر قصد افزودن یک دامنهٔ مستقل و جدید را داشته باشید، این دامنه حتما باید از قبل ثبت و فعال بوده باشد. همچنین NS های دامنه هم از قبل روی NS های سرور تنظیم شده باشد. در غیر این صورت خطا دریافت خواهید کرد!‍

بخش Domains در سی پنل برای افزودن دامنه

اگر قصد دارید دامنه به صورت Alias یا همان Park Domain به هاست شما اضافه گردد، باید تیک گزینهٔ Share document root… را بزنید. با این کار ریشهٔ هاست دامنهٔ جدید با دامنهٔ اصلی هاست شما یکی می‌شود؛ که به اصطلاح دقیق‌تر فایل‌ها و محتویات سایت جدید دقیقاً معادل همان سایت اصلی هاست خواهد بود.

اما اگر تیک گزینهٔ Share document root … را نزنید، باید درون جعبهٔ زیرین مسیر ریشهٔ این دامنه را تنظیم کنید و در انتها روی Submit کلیک کنید. این ریشه روی هاست محل قرارگیری فایل‌های دامنهٔ جدید است که به صورت یک سایت کاملاً جداگانه از دامنهٔ اصلی هاست عمل می‌کند.

نکتهٔ مهم در این است که اگر شما دامنه را خواسته باشید به صورت یک دامنهٔ مجزا اضافه نمایید (بدون زدن تیک مربوطه)، یک گزینهٔ دیگر هم در قسمت زیرین با عنوان Subdomain ظاهر خواهد شد که به صورت خودکار پر می‌شود. اما آن را می‌توانید سفارشی سازی کنید. این بدین دلیل است که در سی پنل هر زمان که خواسته باشید دامنه‌ای را AddOn کنید، باید یک زیر دامنه از آن دامنه روی دامنهٔ اصلی هاست ایجاد شود. این کار به صورت اجباری و خودکار انجام می‌پذیرد و مورد نیاز است. هر چند که مشکل سایت تکراری پیش نخواهد آورد و مشکل خاصی ندارد.

پس همانطور که شاهد بودید، شرکت سی پنل سعی کرده که با یکی کردن تمامی ابزارهای مرتبط با افزودن دامنه، کار کاربران را ساده‌تر نماید. شما از بخش Domians به راحتی می‌توانستید هر نوع دامنه از قبیل SubDomain و Addon Domain و Alias که قبلا به آن Park Domian گفته می‌شد را به هاست خود اضافه نمایید و آنها را مدیریت نمایید.

ژوئن 6, 2023 Webnolog بدون دیدگاه

0 دیدگاه

دیدگاه تان را ارسال کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد!