نصب ImunifyAV روی سرورهای cPanel و DirectAdmin

نصب ImunifyAV روی سرورهای cPanel و DirectAdmin

برای یک سرور که همواره به شبکه‌ای مثل اینترنت که پر از تهدید است متصل است، هیچ چیز به اندازهٔ نصب و پیکربندی یک نرم افزار امنیتی خوب مهم نیست! این قبیل نرم افزارها هم به گروه‌های مختلفی دسته بندی می‌شوند، که یکی از این گروه ها ضدویروس‌ها هستند. برای سرورهای لینوکسی که از کنترل پنل‌هایی مثل cPanel و DirectAdmin استفاده می‌کنند، نرم افزارهای مختلفی ارائه شده که بیشتر آنها هم رایگان هستند. مثلاً ClamAV از معروف‌ترین آنتی ویروس‌های لینوکس محسوب می‌شود که روی این سرورها هم به راحتی نصب می‌شود. اما به تازگی شرکت کلودلینوکس آنتی ویروس رایگانی را با نام imunifyAV عرضه کرده که با رابط گرافیکی خوبی که دارد، کار تنظیمات را برای مدیران سرورها ساده‌تر کرده است. در ادامه راجع به نصب و نحوهٔ استفاده از آن اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.

بدافزارها همه جا هستند و یک نرم افزار امنیتی خوب باید بتواند آنها را پیدا کند و سریع منهدم نماید! از جمله جاهایی که باید همیشه از آلودگی به دور باشد، سرورهای وب هستند که میزبان سایت‌های اینترنتی اند و ممکن است با آپلود یک فایل آلوده، کل سایت و یا سایت‌ها را از دسترس خارج کند! اتفاقی که برای مدیران سایت‌ها یا سرورها بیشتر به کابوس شبیه است! بنابراین جزء اولیه‌ترین کارها در رابطه با پیکربندی سرور، نصب یک آنتی ویروس خوب و مناسب است.

ImunifyAV چیست؟

ممکن است نام ClamAV را شنیده باشید و یا از آن روی سرور خود استفاده کرده باشید. ClamAV یکی از معروف‌ترین آنتی ویروس‌های رایگان و باز متن است که روی اکثر توزیع‌های لینوکس وجود دارد یا به راحتی نصب می‌شود. برای ما ایرانی‌ها، ممکن است زمانی که قصد استفاده از ClamAV روی سرور ایران را داشته باشیم، با مشکلاتی مواجه شویم. به همین دلیل افراد معمولاً به دنبال یک جایگزین خوب می‌گردند.

این تنها یکی از دلایلی است که می‌توان به سراغ imunifyAV رفت. از جمله دلایل دیگری که می‌تواند وجود داشته باشد، رابط گرافیکی بهتر به همراه گزینه‌های تنظیماتی بیشتر است. به طوری که اگر روی سرورتان از کنترل پنلی مثل دایرکت ادمین یا سی پنل استفاده می‌کنید، حتی تک تک کاربران سرورتان هم می‌توانند به بخشی از تنظیمات این آنتی ویروس دسترسی داشته باشند. مدیر سرور هم کنترل کاملی روی پویش‌ها و تاریخچه و اسناد آلودهٔ موجود روی سرور خواهد داشت. به تصویر زیر نگاه کنید:

نمایی از ImunifyAV

مدیر سرور از این بخش می‌تواند، وضعیت تمامی کاربران را ببیند، فایل‌های آلوده تشخیص داده شده را بررسی کند، پویشی را برای یک حساب یا تمامی بخش‌های سرور اجرا نماید، فهرست اسنادی که باید برای پویش از آنها صرف نظر گردد را حذف یا اضافه نماید و کلا تنظیمات imunifyAV را انجام دهد.

به غیر از imunifyAV ویرایش‌های دیگری از این خانواده وجود دارد:

  • ImunifyAV+ : نسخهٔ پیشرفته‌تر imunifyAV که رایگان نیست.
  • Imunify360 : یک راهکار کامل امنیتی برای سرورهای لینوکس، که علاوه بر آنتی ویروس، یک دیوار آتش قوی هم هست.

نصب ImunifyAV

حالا فرض می‌کنیم خواسته باشید ImunifyAV را نصب کنید. اول بهتر است بدانید که با چه کنترل پنل‌هایی سازگاری دارد.

  • cPanel
  • Plesk
  • ISP Manager
  • DirectAdmin
  • No panel

با اجرای دو خط دستور در محیط SSH سرور سی پنل یا دایرکت ادمین، خیلی ساده و راحت این نرم افزار روی سرور لینوکس شما نصب خواهد شد:

wget https://repo.imunify360.cloudlinux.com/defence360/imav-deploy.sh 
bash imav-deploy.sh

برای سرورهای پلسک به صفحهٔ Plesk extension page رفته و افزونه را دانلود کنید. یا صفحهٔ admin پلسک را باز کنید و با رفتن به مسیر web hosting panel → Security → ImunifyAV افزونه را نصب کنید.

در سرورهای ISPmanager هم به مسیر ISPmanager Lite hosting panel → Modules → ImunifyAV → Install رفته و نصب را انجام دهید.

روش استفاده از ImunifyAV

اگر از ImunifyAV به همراه کنترل پنل خاصی مثل دایرکت ادمین و یا سی‌پنل استفاده می‌کنید، با ورود به بخش مدیریت سرور، صفحه‌ای را با همین نام خواهید دید که با ورود به آن می‌توانید تمامی گزینه‌های تنظیماتی را پیش روی خود شاهد باشید.

عکسی که در بالا برای شما آورده شده است را ببینید. این همان بخش مدیریت آنتی ویروس ImunifyAV است. قسمت مختلف شامل موارد زیر می‌شوند:

  • Users : فهرست تمامی کاربران در این بخش آمده که با یک کلیک دستور شروع پویش برای یافتن اسناد مخرب داده می‌شود.
  • Files : کل فایل‌های آلودهٔ یافت شده روی سرور به همراه اطلاعات جانبی آنها درون جدول نمایش داده می‌شوند.
  • Scan : امکان پویش برای یافتن اسناد مخرب برای یک مسیر خاص از این سربرگ فراهم شده است.
  • History : تاریخچه‌ای از همهٔ عملیات برای همهٔ فایل‌ها در این سربرگ وجود دارد.
  • Ignore list : شامل اسناد و مسیرهایی است که از پویش کردن برای یافتن فایل‌های آلوده مستثنی هستند.
  • Feature Management : امکان نمایش یا مخفی کردن گزینه‌های تنظیماتی ImunifyAV را برای کاربران سرور شما فراهم آورده است.
  • Settings : که همان نماد چرخ دنده‌ای است که در سمت راست سربرگ‌ها قرار گرفته است. شامل تنظیماتی مانند میزان استفاده از منابع سخت افزار از قبیل CPU و Hard می‌باشد.

به انتهای معرفی و آموزش ImunifyAV رسیدیم. همانطور که گفتیم ImunifyAV یکی دیگر از نرم افزارهای ضدویروس رایگان است که برای سرورهای وب توسعه داده شده است. البته نسخه‌های حرفه‌ای تری هم دارد که شامل هزینه می‌باشند. با آموزش‌های دیگر مدیریت سرور از وبلاگ وبنولوگ همراه ما باشید.

سپتامبر 14, 2020 Webnolog بدون دیدگاه

0 دیدگاه

دیدگاه تان را ارسال کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد!