معرفی بهترین کنترل پنل های رایگان و متن باز برای هاستینگ لینوکس
به عنوان مدیر سرور وب و یا مدیر سایتهای متعدد، یکی از نرم افزارهایی که بسیار سر و کارتان به آن خواهد خورد، نرم افزار کنترل پنل است. کنترل پنلها امکان مدیریت سایتها و سرویسهای مختلف از قبیل سرویس ایمیل، FTP و DNS را برای کاربر نهایی و یا مدیران سایتهای اینترنتی بسیار ساده میکنند. از طرف دیگر برای کسانی هم که فضای میزبانی به فروش میرسانند، کنترل پنلها صرفه جویی عظیمی در هزینههای آنها خواهند داشت.
شرکتها و گروههای مختلفی دست به تولید و توسعهٔ کنترل پنل زدهاند، که اگر خواسته باشیم آنها را دسته بندی کنیم، میتوان به دو گروه کنترل پنلهای رایگان و کنترل پنلهای پولی اشاره کرد. تقریباً تمامی شرکتهای ارائه دهندهٔ خدمات میزبانی از کنترل پنلهای پولی استفاده میکنند و دلیل آن هم کمتر بودن ایرادهای آنها و امکان دریافت پشتیبانی از تولید کننده آنها است.
اما کنترل پنلهای رایگانی هم هستند که تقریباً همان کار کنترل پنلهای پولی را انجام میدهند و فقط کافی است دانشمان را راجع به آنها بالا ببریم. اولین قدم برای انجام این کار هم اطلاع از موجودیت آنها است؛ اینکه بدانیم چه کنترل پنلهای رایگانی وجود دارند و برای کار ما کدامیک بهتر است. ممکن است اگر فقط قصد میزبانی سایتهای شخصی خودمان را داشته باشیم، یکی از این کنترل پنلها کاملاً نیاز ما را برطرف کند و نیازی نباشد ماهیانه هزینهٔ لایسنس کنترل پنلهای پولی را از سودمان کسر کنیم.
پس در ادامه با این فهرست ۹ تایی از کنترل پنلهای رایگان همراه با وبنولوگ باشید و مشخصات اصلی آنها را دریابید. البته سعی شده بیشتر روی ویژگیهای متمایز هر کدام تمرکز شود. در صورتی که همگیِ آنها امکانات متعارفی مثل ویرایشگر متن و کنترل سایت را دارند.
aaPanel
تقریباً با تمامی وب سرورها از جمله Nginx و Apache و OpenLiteSpeed کار میکند و از همان ابتدا میتوانید تعیین کنید که کدامیک روی سرور فعال شود. قابلیت رصد منابع استفادهٔ شدهٔ سرور از جمله RAM و CPU را دارد. همچنین افزونههای زیادی مثل افزونههای امنیتی را شامل میشود که برای افزایش امکاناتش میتوان از آنها استفاده نمود. تقریباً یک راهکار رایگان برای استفاده از یک کنترل پنل خوب روی سرور لینوکس است که محیط نرم افزاری کاملی از جمله Tomcat و Redis و GitLab و … را فراهم میکند.
Ajenti
Ajenti چهار تا محصول اصلی دارد:
- Ajenticor
- Ajenti 2
- Ajenti 1.x
- Ajenti V
Ajenti 1.X پنل مدیریت سرور برای مدیر سرور است. Ajenti V هم یک افزونه است که روی Ajenti 1.x نصب میشود و قابلیتهای هاستینگ را روی سرور فعال میکند. کل پروژهٔ Ajenti روی کیتهاب است و میتوان از باز متن و رایگان بودن آن مطمئن شد.
Sentora
سنتورا هم دیگر کنترل پنلهای سازگار با Linux و UNIX و BSD است. این کنترل پنل با PHP نوشته شده است و شاید همین دلیل باعث شود که خیلیها سمت آن نروند! البته به غیر از سنتورا کنترل پنلهای رایگان دیگری هم هستند که با این زبان برنامه نویسی نگارش شدند. از تمامی فناوریهای وب هم پشتیبانی میکند و هر کاربر پنل خاص خودش را دارد.
CentOS Web Panel
این کنترل پنل که به آن CWP هم گفته میشود، از معروفترینها است. از تمامی قابلیت های وب سرور مثل Varnish Cache Server و suPHP & suExec و Mod Security & OWASP rules و Nginx Reverse Proxy پشتیبانی میکند. از پویایی خوبی هم در توسعه و نگهداری توسط توسعه دهندگانش برخوردار است. هر چند که امکان واگذاری هاست روی آن وجود دارد. اما برای مدیریت سایتهای شخصی و گروهی بسیار مناسب است.
Virtualmin
Virtualmin هم که به همراه دیگر نرم افزارهای گروه min توسعه داده میشود، برای ارائهٔ هاستینگ روی سرور لینوکس به کار میرود. البته ابتدا شما باید Webmin را به عنوان هستهٔ اصلی روی سرور نصب کنید و سپس از Virtualmin بهره ببرید. این دو مجموعه شامل تمامی ابزارهای امنیتی و پیکربندی برای سرور شماست و امکان واگذاری حساب نماینده مثل دیگر کنترل پنلهای معرفی شده در این صفحه را دارد.
ISPConfig
ISPConfig هم نام کنترل پنلی دیگری از جامعهٔ باز متن است که به صورت رایگان عرضه شده است و تقریباً از تمامی توزیعهای لینوکس هم پشتیبانی میکند. هر گونه سرویسی هم که خواسته باشید با این کنترل پنل میتوانید اجرا کنید و خدمات میزبانی ارائه نمایید. همچنین دارای هر سه سطح مدیر کل، نماینده و کاربر معمولی است.
Vesta
VestaCP یکی دیگر از کنترل پنلهای باز متن میباشد که تقریباً تمامی امکانات یک کنترل پنل متعارف را در خود دارد. مثلا از وبسرورهای آپاچی و انجینیکس پشتیبانی میکند و انواع مختلف پایگاههای داده را هم میتوان روی آن داشت. دارای دیوار آتش اختصاصی درون خودش است و تا حد امکان حملات را دفع میکند. خلاصه اینکه امکانات تمامی کنترل پنلها را در خود دارد.
Froxlor
Froxlor هم از کنترل پنلهایی است که با PHP به صورت سبک نوشته شده است که برای ارائه هاستهای اشتراکی مناسب است. قابلیت استفاده از گواهینامههای امنیتی رایگان Let’s Encrypt، دسترسی به امکانات کنترل پنل از طریق API، امکان محاسبهٔ ترافیک هر هاست، پیکربندی سفارشی PHP و … از امکانات خاص این کنترل پنل میباشد.
BlueOnyx
آخرین معرفی ما از کنترل پنلهای رایگان BlueOnyx است که تقریباً مثل دیگر کنترل پنلهای معرفی شده در این مقاله، از امکانات خوبی برخوردار است. همهٔ امکانات یک سرور از قبیل وب، ایمیل، DNS و انتقال فایل از طریق FTP و .. را میتواند از طریق یک رابط کاربری خوب به کاربرانش تقدیم کند. پس این یکی هم مورد بسیار مناسبی است که از امکانات سرور خود بدون پرداخت هزینه نهایت استفاده را ببرید.
جمع بندی
با وجود این ۹ تا کنترل پنل رایگانی که خدمت شما معرفی شد، اما همچنان موارد دیگری هم هستند که برخی از آنها که دیگر توسعه داده نمیشوند مثل Kloxo که زمانی برای خودش خیلی معروف بود. برخیهای دیگر هم امکانات جالبی ندارند و بهتر است که از جایگزینهای عنوان شده در این مقاله استفاده کنیم. در مقالهٔ بعدی راجع به کنترل پنلهای پولی یا اصطلاحاً تجاری صحبت خواهیم کرد. پس با وبنولوگ همراه باشید.
0 دیدگاه