سرور مجازی اختصاصی چیست ؟
اگر قصد خرید یک سرور وب را داشته باشید، قطعا با تنوع زیادی روبرو شدید. یکی از انواع این سرورها، سرور مجازی اختصاصی است که با مطالعهٔ توضیحات موجود در این مقاله، درک کاملی نسبت به آن پیدا خواهید کرد. به طور کلی سرورها از نظر وسعت به دو نوع اختصاصی و مجازی تقسیم بندی میشوند. سرورهای اختصاصی یک رایانهٔ اختصاصی هستند که تمامی منابع آن به شما به عنوان خریدار اختصاص داده میشود. به همین دلیل به آن سرور اختصاصی گفته میشود. اما سرور مجازی یک بخشی از یک سرور اختصاصی است، به طوری که به صورت مجازی چند تا ماشین روی یک سرور اختصاصی ایجاد میگردند که طریقهٔ کار کردن با آنها دقیقاً به مانند سرور اختصاصی است. فقط منابع کمتری دارند؛ پس ارزانتر هم باید باشند.
حالا میرویم به سراغ سرور مجازی اختصاصی که ابهام دارد! این نوع سرور در اصل همان سرور مجازی یا VPS است. یعنی یک ماشین مجازی است که روی یک سرور اختصاصی ایجاد شده است. اما به این دلیل کلمهٔ اختصاصی را هم در انتهای آن آوردهاند که منابعی که به این نوع VPS اختصاص داده میگردند، تماماً اختصاصی است؛ یعنی به صورت اشتراکی نیستند.
از نظر فنی برخی از مجازیسازها امکان به اشتراک گذاری منابع سخت افزاری مثل CPU و RAM را بین ماشینهای مجازی در اختیار مدیر سرور قرار میدهند. در این حالت اگر تعداد ماشینهای مجازی زیاد باشد، ممکن است برای کاربر ماشین مجازی تجربهٔ خوبی به وجود نیاید! مثلاً کل سرور اختصاصی ۳۲ گیگابایت RAM داشته باشد. این در حالی است که جمع RAM های کل سرورهای مجازی روی آن سرور اختصاصی، مثلاً ۶۰ گیگابایت باشد! یعنی از نظر تعداد بیشتر از متعارف روی سرور، ماشین مجازی ساخته شده که برای سود بیشتر است. ولی کیفیت هر کدام از ماشینهای مجازی را کاهش میدهد. به این نوع سرورهای مجازی، معمولاً عنوان سرور مجازی اقتصادی یا اشتراکی اطلاق میگردد.
سرورهای مجازی اشتراکی هم ممکن است برای کارهایی که نیازی به منابع سنگین نیست مناسب باشند. مثل بررسی کردن حساب پیپال که باید دسترسی از یک کشور دیگر باشد. اما برای کارهایی مثل راهاندازی سرویس اینترنتی که باید همیشه با کیفیت خوب خدمات خودش را در اختیار کاربرانش قرار دهد، اصلاً مناسب نیست. در این حالت حتماً از سرور مجازی اختصاصی استفاده کنید. سرور مجازی اختصاصی همیشه همان میزان منابعی که خریداری کردید در اختیارتان قرار میدهد. یعنی اگر یک VDS با حافظهٔ ۲ گیگابایتی تهیه کردید، از تمام این ۲ گیگابایت همیشه میتوانید استفاده کنید و هیچ ماشین مجازی دیگری نیست که سهمی از این ۲ گیگ داشته باشد. برای CPU و حتی Hard هم همین قضیه صادق است.
نام دیگر سرورهای مجازی اختصاصی، VDS است. VDS سرنام Virtual Dedicated Server است، که همانطور که گفته شد نوعی از همان VPS یا Vritual Private Server است. از نظر قیمتی VDS ها قیمت بیشتری دارند که البته شما با دیدن نوع مجازی ساز خیلی راحت میتوانید پی به اختصاصی یا اشتراکی بودن منابع آن ببرید. مجازیسازهایی مثل KVM یا ESXi ماشینهای مجازی با منابع اختصاصی میسازند. اما مجازی ساز OpenVZ اشتراکی است. به غیر از اینها مجازیسازهای دیگری هم هستند که میتوانید راجع به آنها هم اطلاع کافی را کسب کنید.
اگر قصد خرید سرور مجازی اختصاصی دارید، بهتر است سری به بخش فروش سرورهای مجازی وبنولوگ بیاندازید.
0 دیدگاه