CSF چیست و چه کاربردی دارد؟
CSF نام یک فایروال یا دیوار آتش برای سرورهای لینوکس است که معمولاً کسانی که یک سرور لینوکس با سیستم عامل CentOS یا Red Hat تهیه میکنند، از این دیوار آتش رایگان استفاده میکنند. البته خود CSF به عنوان یک رابط نرم افزاری عمل میکند که دستورات لازم را به فایروال اصلی لینوکس، یعنی iptables ارسال میکند و آن را پیکربندی میکند. پس CSF خودش دیوار آتش نیست. اما برای عام یک فایروال محسوب میشود. به هر حال در این مقاله قصد ارائهٔ توضیحاتی پیرامون نرم افزار CSF داریم.
CSF سرنام عبارت ConfigServer Security and Firewall است و به معنای دیوار آتش و پیکربندی امنیتی سرور است. این دیوار آتش رایگان است و تحت گروه ConfigServer توسعه داده میشود. معمولاً روی سرورهای Redhat و CentOS و Ubuntu نصب میگردد و نصب کردن آن هم بسیار راحت است. ما در مقالهٔ آموزشی نصب CSF طریقهٔ انجام این کار را گفتیم.
از نظر تخصصی CSF یک فایروال یا دیوار آتش نیست. همانطور که میدانیم دیوار آتشها برای مسدود کردن دسترسیهای غیر مجاز به سرور و بخشهای مختلف آن کاربرد دارند. اما CSF کارش تنظیم کردن و ایجاد ارتباط ساده بین کاربر سرور و هستهٔ اصلی دیوار آتش لینوکس که همان iptables هست میباشد. پس متخصصان در اصل CSF را یک اسکریپت برای پیکربندی iptables میدانند.
به هر حال چیزی که مهم است این است که CSF یک نرم افزار برای انجام تنظیمات امنیتی، و جلوگیری از دسترسیهای ناخواست به سرور است که تقریباً بیشتر افراد که سر و کاری با سرور لینوکس دارند، طریقهٔ نصب و کار کردن با آن را یاد دارند. کار کردن با CSF معمولاً توسط دستوراتی که درون خط فرمان لینوکس وارد میکنیم، انجام میگیرد. مثلاً فرض کنید میخواهیم دسترسی یک IP را برای سرور مسدود کنیم. دستوری که باید از آن استفاده شود، دستور csf به همراه دیگر متعلقاتش است.
علاوه بر کنترل CSF توسط خط فرمان، ما قادریم در کناری کنترل پنلهایی مثل سی پنل و دایرکت ادمین، CSF را نصب کنیم که بعد از آن در محیط گرافیکی کنترل پنل، درون مرورگر، بخش تنظیماتی CSF که نمایی از آن را در تصویر بالا میبینید برای ما قابل دسترس خواهد بود. یعنی حتی با دارا بودن محیط گرافیکی، کار کردن با آن بیش از پیش ساده شده است.
0 دیدگاه