بررسی وضعیت Rich Snippet سایت با Rich Results Test
نمیدانم راجع به Rich Snippet چیزی میدانید یا خیر. ولی در یک جمله، اگر درک کنید که گوگل دیگر به محتوای متنیِ ساده و یکسان برای هر نتیجه در صفحهٔ نتایج خود بسنده نمیکند و سعی میکند انواع دیگری از اطلاعات جانبی راجع به نتایج را به مخاطبش نمایش دهد، تا حدودی میتوانید متوجه شوید که Rich Snippet چیست! اطلاعات Rich Snippet را خود مدیران سایتها در قسمت کد صفحات سایت قرار داده و خزندههای موتور جستجو آنها را دریافت میکنند. البته گوگل تمامی اطلاعات Rich Snippet جمع آوری شده را الزاماً در صفحات نتایج جستجوی خود نمایش نمیدهد. پس وظیفهٔ ما به عنوان مدیر سایت تنها در اختیار گذاشتن این اطلاعات است. نمایش یا عدم نمایش آنها به گوگل بستگی دارد.
اگر صفر تا صد سایتتان را خود طراحی کرده باشید، قطعاً میدانید که آیا به Rich Snippet مجهز میباشد یا خیر. اما در حالتی که از CMS یا سامانههای مدیریت محتوا بهره میبرید، ممکن است بخواهید بدانید که آیا سایت شما از Rich Snippet پشتیبانی میکند یا خیر. یا اگر خطایی دارد آن را پیدا کنید. بهترین ابزار برای انجام این کار سرویس Rich Results Test خودِ گوگل است. البته قبل از اینکه وارد این مبحث شویم، بهتر است یک نمونه عملی از Rich Snippet را به صورت تصویری به شما نشان دهم.
نمایی از Rich Snippet
تصویر زیر را ببینید. وقتی ما درون گوگل عبارت WordPress را جستجو میکنیم، طبیعتاً باید نتایجی برگردانده شود. در قسمت سمت چپ تصویر چند تا نتیجه میبینید که ستارههایی در زیر آنها پدیدار شدند. این ستارهها همان امتیازهایی است که کاربران آن سایت به آن صفحه اختصاص دادند. حالا ممکن است این امتیازها مربوط به یک محصول یا فیلم یا پست آموزشی بوده باشد.
در قسمت سمت راست صفحه هم اطلاعات کاملی از وردپرس که پیوند شده به دیگر سایتهای معروف است را مشاهده میکنید. این اطلاعات هم نوعی از Rich Snippet ها هستند که در بخشی متمایز از صفحهٔ نتایج جستجو در گوگل نشان داده میشوند. حالا راجع به Rich Snippet ها و طریقهٔ افزودن آنها به سایت در مطالب آموزشی دیگر از وبلاگ وبنولوگ بیشتر صحبت خواهیم کرد.
شروع کار با Rich Results Test
حالا که تا حدودی راجع به Rich Snippet ها اطلاعات لازم را کسب کردید، به سراغ ابزار Rich Results Test از مجموعه ابزارهای سئوی گوگل خواهیم رفت. این سرویس در ابتدا به ما خواهد گفت که سایتی که قصد بررسی آن را داریم، از Rich Snippet ها پشتیبانی میکند یا خیر. در ثانی اگر خطایی هم وجود داشته باشد آن را اطلاع میدهد. البته در حال حاضر این سامانه روی نسخهٔ بتا و آزمایشی در حال فعالیت است و ممکن است به طور دقیق نتواند خطاها را برگرداند.
برای باز شدن صفحهٔ اصلی این سامانه روی این پیوند کلیک کنید. در تصویر زیر مشخص است که هم میتوان نشانی اینترنتی یک سایت را وارد کرد. هم میتوان کد یک صفحهٔ اینترنتی را با کلیک روی سربرگ CODE وارد کرد و سپس روی TEST URL کلیک کرد.
بعد از اینکه چند ثانیه صبر کردیم، نتیجه مثل تصویر زیر به ما نشان داده خواهد شد که نشان از معتبر بودن صفحه از نظر Rich Results دارد.
در تصویر بالا میبینید که عبارت Page is eligible for rich results نقش بسته است. یعنی این صفحه از Rich Snippets پشتیبانی میکند. حالا برای دیدن اطلاعات بیشتر کافی است از قسمت Detected items روی یکی از موارد کلیک کنید تا اگر خطایی وجود داشت برایتان محرز گردد.
اما در مواقعی که سایت از Rich Snippets پشتیبانی نکند، صفحهٔ نتیجه به این شکل خواهد شد:
در این حالت چند تا پیوند برای رفتن به بخشهای مستندات و آموزشهای توسعه دهندگان گوگل وجود دارد که میتوانید با مطالعهٔ آنها به اطلاعات خود راجع به Rich Snippet ها اضافه نمایید. حالا در مطالب دیگر سعی خواهد شد اطلاعات مفید دیگری راجع به این ساختارها که در نهایت سبب بهبود سئوی سایت ما میشوند را تقدیم شما کنیم.
0 دیدگاه