افزونه های مدیریت Nginx روی سرور cPanel / WHM

افزونه های مدیریت Nginx روی سرور cPanel / WHM

یکی از مهم‌ترین وب سرور‌هایی که در عرصهٔ اینترنت جزء نرم افزارهای اساسی است، Nginx است. این وب سرور از سرعت و کیفیت به مراتب بالاتری نسبت به Apache برخوردار است. به همین دلیل خیلی از مدیران سرور و مدیران سایت‌ها در صدد تغییر وب سرور خود از آپاچی به انجینیکس هستند. برای آماده شدن به جهت این مهاجرت، باید بدانیم که کنترل پنل سرور لینوکس ما چیست. در حالی که از کنترل پنل سی پنل استفاده می‌کنیم، کار ما خیلی راحت است. چرا که از نظر افزونه‌هایی که برای WHM نوشته شدند که بتوانند Nginx را روی سرور نصب و کنترل کنند، دست ما خیلی باز است. تقریباً ۳ تا افزونه برای WHM تولید شده که انتخاب باید از بین آنها باشد. با هم بیشتر با این افزونه‌ها آشنا خواهیم شد.

افزونه‌های cPanel/WHM

برای اضافه کردن قابلیت‌هایی که در کنترل پنل سی پنل وجود ندارد، برنامه‌نویس‌ها مبادرت به نوشتن افزونه برای این کنترل پنل می‌کنند. از جمله این افزونه‌ها مربوط به وب سرورهایی است که کارشان تحویل محتوای صفحات اینترنتی وب‌سایت‌ها است.

به طور پیش فرض وب سرور Apache روی سی پنل نصب و پیکربندی شده است. اما مواقعی وجود دارد که ما خواسته باشیم به طور کامل آپاچی را حذف و به جای آن از Nginx استفاده کنیم. یا در شرایطی دیگر از هر دوی این وب سرورها به صورت مکمل بهره ببریم که نتیجهٔ آن افزایش بیشتر سرعت باز شدن سایت‌ها است.

در حال حاضر ۳ انتخاب برای افزونه مدیریت Nginx روی سرور سی پنل وجود دارد:

هر کدام دارای ویژگی‌های خاص خود هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

افزونه CPNGINX

این افزونه تجاری است و برای استفاده از آن باید لایسنس تهیه نمایید. برای این منظور می‌توانید به بخش فروش لایسنس مراجعه کنید. نسبت به دو مورد بعدی، از اطمینان بیشتری برخوردار است و هاستینگ‌ها معمولاً از این مورد استفاده می‌کنند. هر چند که افزونه‌های بعدی هم مناسب کارند.

افزونه CPNGINX

دارای قابلیت‌های بی‌شماری از جمله کش، فایروال، آنتی دیداس، پشتیبانی از چند نسخگی PHP و PHP-FPM و هماهنگی کامل با معروف ترین سیستم‌های مدیریت محتوا از جمله وردپرس و جوملا است.

افزونه Engintron

درست است که جزء افزونه‌های رایگان و باز متن محسوب می‌شود. اما از کیفیت خوبی برخوردار بوده و از نظر تنظیمات دست مدیر سایت را کاملاً باز می‌گذارد. به راحتی Nginx را با WHM یکپارچه سازی می‌کند. به طوری که در کنار وب سرور آ‌پاچی مسئول تحویل محتوای ایستا است. در حالی که همچنان آپاچی محتوای پویا یا همان Dynamic که نیاز به پردازش دارد را آماده سازی می‌کند.

افزونه Engintron

افزونه NginxCP

نسبت به دو افزونهٔ بالا، کمتر مورد توجه است. اما به دلیل رایگان بودن، خیلی از مدیران تصمیم به استفاده از این ماژول گرفته‌اند. با عنوان Nginx Admin هم از آن نام برده می‌شود و تنظیمات به مراتب ساده‌تری دارد. از سال ۲۰۱۰ هم کارش را شروع کرده.

افزونه NginxCP

برای استفاده از هر کدام از این افزونه‌ها، باید دانش فنی لازم را داشته باشید. سایت هر کدام از ماژول‌ها، دارای بخش مستندات یا آموزش است که با مطالعهٔ آنها دانش فنی لازم را کسب خواهید کرد.

آگوست 12, 2020 Webnolog بدون دیدگاه

0 دیدگاه

دیدگاه تان را ارسال کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد!