Host چیست ؟
Host اصطلاحی است که در زمینه های مختلف ممکن است معانی مختلفی هم به خود بگیرد. اما ما در این مقاله به معنی این اصطلاح در دنیای اینترنت و طراحی سایت اشاره خواهیم کرد. خود عبارت Host به معنای میزبان است که این اصطلاح میزبان است که شاید در جاهای مختلف معنی مختلفی به خود بگیرد. در عرصۀ طراحی سایت این میزبان به معنای فضایی است که فایل ها و اطلاعات سایت ما را میزبانی می کند. پس اگر خواسته باشید یک سایت راه اندازی کنید، در اولین قدم شما به یک میزبان نیاز دارید که به آن هاست یا فضای میزبانی هم گفته می شود.
معمولاً هاست را باید خریداری کنید. چون دارای امکاناتی بیش از یک فضای معمولی است. این گونه هاست ها معمولاً دارای پایگاه داده، حساب ایمیل، حساب FTP و دیگر امکانات مفید و کاربردی برای راه اندازی و مدیریت سایت است که سر و کار شما با همۀ این موارد خواهد افتاد. اینکه هر کدام از این امکانات چیست و کجا می توانند به ما کمک کنند، باید دیگر مقالات آموزشی ما را حتماً مطالعه بفرمایید.
هاستی که شما خریداری می کنید، دارای یک کنترل پنل است. کنترل پنل صفحه ای اینترنتی روی همان سرورِ فضای میزبانی شماست که به شما اجازه می دهد تمامی امکانات و فضای در اختیار قرار گرفتۀ شما را کنترل کنید. کار کردن با کنترل پنل ها به منزلۀ کلیک کردن و پر کردن قسمت های مختلف است و کار کردن با آن بسیار ساده است. از مهم ترین کنترل پنل ها می توان به Cpanel و همچنین Direct Admin اشاره کرد که هر کدام دارای امکاناتی هستند. اما به طور کلی Cpanel دارای امکانات به مراتب بهتری نسبت به Direct Admin است. که وبنولوگ هم از آخرین نسخۀ کنترل پنل Cpanel بهره می گیرد.
البته باید اشاره کرد، کنترل پنل ها بسته به اینکه نوع هاست شما چیست (ویندوز است یا لینوکس) دارای انواع مختلفی هستند و این دو نوعی که در بالا اشاره شد، پر استفاده ترین کنترل پنل هایی هستند که روی سرورهای لینوکس برای ارائه خدمات هاست لینوکس نصب می شوند و کاربران این گونه هاست ها می توانند از آن استفاده کنند.
سناریوی عملی خرید هاست
حالا فرض می کنیم شما قصد خرید یک فضای میزبانی یا هاست را دارید. با جستجو در بین شرکت های ارائه دهندۀ خدمات میزبانی یکی را انتخاب می کنید و سفارش خود را ثبت می کنید. برخی از شرکت ها هستند که باید مدت زمانی را صبر کنید تا هاست شما تایید شود. اما برخی دیگر مثل وبنولوگ همان لحظه مشخصات ورود به کنترل پنل هاست را برای شما ایمیل می کند که می توانید با آن مشخصات وارد حساب خود شوید و فوراً هاست خود را مدیریت کنید و سایت خود را بسازید.
اگر در هنگام در هنگام ثبت سفارش هاست، دامنه ای را هم ثبت کرده باشید، برای اینکه سایت شما با دامنۀ مورد نظر بالا بیاید، باید مدت زمانی از چند ساعت تا ۲۴ ساعت را صبر کنید تا دامنۀ شما از طرف ثبت کننده های اصلی دامنه تایید شود. دامنه های بین المللی معمولاً مدت زمان کمتری برای تایید نیاز دارند. اما دامنه های ملی شاید حداقل به ۲۴ ساعت زمان نیاز داشته باشد و این خارج از حیطۀ کاری شرکت ارائه دهندۀ خدمات میزبانی وبنولوگ است.
پس از آن که دامنۀ شما هم قابل دسترس شد و اصطلاحاً تایید نهایی شد، بازدید کننده های سایت شما می توانند با نشانی دامنه وارد سایت شما شده و از محتواهایی که تهیه کردید استفاده کنند.
این از کلیات معرفی هاست یا همان فضای میزبانی و سناریوی تهیه هاست و راه اندازی سایت بود. اما اگر می خواهید بدانید پس از خرید هاست و دامین چطور قادرید سایت خود را راه اندازی کنید، با دیگر مقالات وبنولوگ همراه باشید، تا اطلاعات کاملی خدمت شما تقدیم گردد.
2 دیدگاه
[…] راجع به فضای میزبانی بیشتر بدانید، بهتر است مقالۀ Host چیست را مطالعه […]
خوب بود ممنون از شما لطفا بیشتر توضیح بدهید