12 روش برای بازاریابی آنلاین
بازاریابی به عبارتی ساده به معنای معرفی کالا و خدمات برای فروش آنها است. ترفندهای زیادی برای بازاریابی وجود دارد که در نهایت منجر به افزایش فروش و سود ارائه کنندۀ خدمات و کالا است. بر همین اساس روشهای مختلفی هم برای بازاریابی وجود دارد که معمولاً با با په عرصه گذاشتن ابزارها و فناوریهای جدید، به تعداد این روشها افزوده میشود. یکی از این فناوریها، فناوریهای مبتنی بر اینترنت است که بازاریابی بر مبنای اینترنت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که با نام بازاریابی آنلاین هم شناخته میشود. حالا در این نوشته می خواهیم به روشهای مختلف بازاریابی آنلاین بپردازیم و موضوع را بیشتر باز کنیم.
۱. بازاریابی موتورهای جستجو
میتوان گفت از بهترین و پر طرفدارترین نوع بازاریابی آنلاین محسوب میشود. چون هم به ظاهر رایگان است و هم اینکه افرادی که با این نوع بازاریابی به سمت ما جذب میشوند، از نوع با ارزشی هستند. به چه دلیل؟ به این دلیل که فرض کنید ما یک سایتی داریم که آن را برای یک مجموعه کلمۀ کلیدی بهینه میکنیم. حالا از موتور جستجو افرادی با جستجوی همان کلمات کلیدی وارد سایت ما میشوند. این افراد به دلیل اینکه با ابراز علاقه نسبت به یک موضوع از یک طرف، و عدم وجود اجبار برای ورود به سایت ما از طرف دیگر، به سمت ما میآیند، در بیشتر مواقع میتوانند به مشتریِ هدف ما تبدیل شوند.
پس همانطور که گفته شد، برای انجام این نوع بازاریابی معمولاً ما نیاز به یک یا چند صفحۀ اینترنتی داریم که یک سایت بهتر میتواند نیاز ما را به این موضوع برطرف کند. پس از اینکه سایت خود را ساختیم، حالا باید با انتشار محتوای مفید و همچنین بهینه کردن آن برای موتور جستجو، تجربۀ لذت بخشی از بازاریابی موتورهای جستجویی را ایجاد کرد.
مهم ترین کاری که شما باید انجام دهید این است که ترفندهای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو را یاد بگیرید. با این کار افراد بیشتری مثلاً از گوگل وارد سایت شما شده و باعث می شود در نهایت افراد بیشتری را به مشتریِ وفادار خود تبدیل کنید. در برخی از مواقع هم اگر زمان رسیدن به این کار را ندارید، می توانید با سپردن این کار به متخصص امر سئو (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو) با انجام هزینه زمان خود را برای انجام کار دیگر آزاد کنید.
۲. بازاریابی کلیکی
منظور از بازاریابی کلیکی، پرداخت پول برای کلیک کردن روی تبلیغاتِ محصولات و خدمات ماست. حالا میتوانی این کار را با یک سیستمی انجام دهیم که کارش همین است. یا اینکه از یک سایت یا وبلاگ درخواست کنیم که تبلیغات ما را درون پایگاه خودش قرار دهد و ما برای این کار به او مبلغی را پرداخت کنیم.
هدف از انجام این نوع بازاریابی آنلاین این است که بازدیدکنندگان سایت را به علاقه مندان به محصولات یا خدمات خود تبدیل کنیم و در نهایت این افراد را به خریدار تبدیل کنیم. این کار را باید با انتخاب یک متن و عکس و صفحۀ فرود مناسب پیاده سازی کنیم. حتی باید چندین مورد را امتحان کنیم تا به یک نتیجۀ مناسب دست پیدا کنیم و بهترین نوع بازاریابی کلیکی را پیدا کنیم.
۳. بازاریابی ایمیلی
از قدیمیترین و البته هنوز از تاثیرگذارترین انواع بازاریابی آنلاین است. البته باید این را بدانید که بازاریابی ایمیلی با ارسال هرزنامه به صورت یکجا به یک دسته از مخاطبان فرقِ اساسی دارد. شما باید به افرادی ایمیل ارسال کنید که خودشان درخواست ارسال ایمیل به شما را دادند. سایتهای ایرانیِ بسیاری هستند که به یک دستۀ بزرگی از افرادی که به نوعی صندوق ایمیل دارند، ایمیلهای شما را ارسال میکنند. این سایتها در اصل در حال ارسال جفنگ یا هرزنامه هستند که بیشتر مخاطبان آنها اصلاً دوست ندارند که چنین نامههایی را دریافت کنند.
در کنار سایت خود میتوانید یک خبرنامۀ ایمیلی هم داشته باشید که با آن اقدام به بازاریابی ایمیلی کنید و به کسانی که خودشان دوست دارند از آخرین اخبار شرکت یا کسب و کار شما آگاه شوند، نامههای ساماندهی شده ارسال کنید. ساخت یک خبرنامه حتی با استفاده از خدماتی که شرکتهایی مثل MailChimp ارائه میکنند هم امکان پذیر است.
به هر حال به دلیل اینکه هنوز خیلی از افراد از ایمیل برای رد و بدل کردن پیامها و اسناد خود استفاده میکنند، میتواند روش خوبی برای پیدا کردن مشتریِ بالقوه باشد.
۴. بازاریابی ویدیویی
ویدیوها هر روز در حال نزدیک شدن به یک امپراتوری بزرگ رسانه ای هستند. هر کسی میتواند به راحتی ویدیوی خود را بسازد و آن را منتشر کند. اما ساخت ویدیو را هم میتوان با هدف معرفی یک کالا یا خدمات انجام داد. با ارائۀ فضایی مثل شبکههای اجتماعی ویدیویی مثل آپارات و یوتیوب هم می توان ویدیویی که ساخت را در عرض کمترین زمانی بین هزاران نفر به اشتراک گذاشت.
در بین ویدیوهایی که ما میسازیم باید ویدیوهایی هم باشد که بار دانشی داشته باشند. یعنی مخاطب فقط برای خود ویدیو آن را ببیند و چیزهای مفیدی یاد بگیرد. اینجاست که حتی میتوانیم برند خودمان را هم با همین ویدیوها ارتقا دهیم. البته به دلیل این کار ساخت ویدیو معمولاً هم زمان بر است و هم پر هزینه، افراد و شرکت های کمی هستند که از این روش استفاده کنند. ولی بازاریابی ویدیویی تاثیر خاص خود را دارد که کمتر محتوایی دارد.
۵. بازاریابی وبلاگی
بازاریابی وبلاگی هم نوع دیگری از بازاریابی محتوایی است که در ادامه به آن هم خواهیم پرداخت. در اصل زیر مجموعه ای از آن است. اگر ما یک وبلاگی داشته باشیم که راجع به یک موضوع خاص در آن بنویسیم و روز به روز به محتوای آن اضافه کنیم، میتوانیم در نهایت با جذب مخاطب از روش های مختلف، از جمله موتورهای جستجو، آنها را به مشتری تبدیل کرد.
در حال حاضر ساخت وبلاگ بسیار راحت و شدنی است. اما رسیدن به آن و انتشار محتوای مفید میتواند اندکی زمان بر باشد که باید ر این کار هم مداومت لازم را داشته باشید.
۶. بازاریابی محتوایی
اینترنت پر از محتوایی است که افراد معمولاً برای به دست آوردن آن به سراغ اینترنت میروند. حالا فرض کنید که شما هم به عنوان یک تولید کنندۀ محتوا کاری کنید که افراد با رسیدن به محتوای تولیدی شما، بتوانند با محصولات و خدمات شما هم آشنا شوند. اینجاست که ارزش بازاریابی محتوایی خودش را نشان میدهد.
محتوایی که تولید می کنید می تواند انواع محتلفی داشته باشد. مثلاً متن، تصویر، ویدیو و … همگی میتوانند نوعی محتوا باشند که حتماً باید دارای ویژگیهایی باشد. مثلاً باید قابلیت به اشتراک گذاری بالای داشته باشد. فقط محتواهای جذاب هستند که دارای چنین ویژگی هستند. از طرف دیگر اگر بحث آفرین هم باشد بسیاری عالی است. این خوب باعث انتشار هر چه بیشتر محتوای شما در بین افراد مختلف میشود.
۷. بازاریابی شبکههای اجتماعی
به دلیل محبوبیت بالای این نوع رسانهها در حال حاضر هم از بهترین روشهای بازاریابی، بازاریابی در شبکههای اجتماعی است. مثلاً در حال حاضر تلگرام خیلی طرفدار دارد. همین خود میتواند باعث شود تا بازاریابان به سراغ تلگرام رفته و اخلاقی یا غیر اخلاقی اقدام به معرفی کالاها و خدمات خود کنند که در نهایت باعث سود بیشتر آنها میشود.
شبکه های اجتماعی دارای ظرفیت بسیار بالایی برای تبلیغات هستند. به دلیل اینکه معمولاً به روز هستند و افراد با علاقه مندی یکسان را در کنار هم جمعآوری میکند. پس طبیعتاً اینجاست که ما میتوانیم اجتماع مد نظر خودمان را پیدا کنیم و تبلیغ را آنجا انجام دهیم.
۸. بازاریابی براساس موقعیت محلی
برای کسب و کارهایی که وابستۀ به یک موقعیت محلی هستند، باید از این روش بازاریابی استفاده کرد. در این روش افراد معمولاً از سرویسهایی استفاده میکنند که میتوان افرادی که در یک موقعیت جغرافیایی زندگی میکنند را یافت و به آنها محصول یا کالایی را فروخت.
شرکتهای بزرگ مثل Google Places و Facebook Places دارای چنین خدماتی هستند. اما با تجمیع روشهای دیگر بازاریابی هم میتوان به این هدف رسید و بازاریابی براساس موقعیت محلی را به انجام رسانید.
۹. بازاریابی زمینه ای
در این روش بازاریابی باید به دنبال روشهایی بود تا افراد را دوباره به سایت ما برگرداند. روشهایی که هیچ ربطی به شبکههای اجتماعی ندارند. مثلاً نوشتن پست میهمان در سایتهایی که انتشار پست میهمان را میپذیرند. این روش از قاعدۀ خاصی تبعیت نمیکند. شاید شما راهی را پیدا کنید که برای اولین بار است که استفاده میشود و در نهایت برای سما سودآور است.
۱۰. بازاریابی همکاری در فروش
منظور از این نوع بازاریابی این است که شما موقعیتی را برای دیگران فراهم کنید که آنها بتوانند با امکانات و فرصتی که دارند، برای شما اقدام به فروش کالا یا خدمات کنند. پس از آن هم پورسانتی برای آنها در نظر بگیرید. در این روش بازاریابی شما اول مشتریِ خود را پیدا میکنید، سپس هزینۀ یافتن آن را پرداخت میکنید و از این نظر شما پیش هستید. اما به دلیل اینکه در این روش محصول شما حتماً فروخته خواهد شد، هزینۀ آن هم بالاتر است.
در حال حاضر سیستمهای همکاری در فروش بسیاری هستند که براساس این اصل در حال کار کردن هستند و هر کسی میتواند کالاهای آنها را تبلیغ کند و از فروش آنها پول دریافت کند.
۱۱. بازاریابی برندسازی با تجربۀ کاربری
اگر شما وبلاگ نویسی را فردی میپندارید که در حال انتشار و دسته بندی کردن مطالب درون سایت یا وبلاگ است، و بازاریاب محتوایی که در حال تولید انواع و اقسام محتوا برای انتشار است، شخصی که از نوع برندسازی با تجربۀ کاربری برای بازاریابی استفاده میکند، در حال گردآوری شکیل تمامی این موارد کنار همدیگر برای دادن یک حس خود به مخاطبهای خاص خود است.
هدف از این نوع بازاریابی این است که مخاطب را علاقه مند به محتوای خود کنیم که بار دیگر هم به ما سر بزند و علاقه مند باشد تا از تازه ها آگاه شود.
۱۲. بازاریابی فعل و انفعالی
در این روش از بازاریابی باید مخاطب را هم مجاب به انجام دادن کاری کنید. مثلاً عکس یا پروندهای را آپلود کند و یا کار دیگری را انجام دهد که در نهایت باعث میشود نام تجاری و محصولات ما در نظرش بیشتر جلوه کند. از این روش بیشتر برای بازاریابی بلند مدت استفاده میشود. باید دانست که این روش هم از قاعدۀ خاصی تبعیت نمیکند و با پیشرفت روز افزون فناوریهای متفرقه میتوان از روشهای جدیدی را هم یافت و از آنها بهره برد.
به هر حال اینها از معروفترین روشهای بازاریابی آنلاین بودند که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد. ممکن است که در آینده تعداد آنها افزایش یابد و یا با رشد تکنیکها مواردی از آن کاهش یابد. به هر حال بازاریابی آنلاین چیزی نیست که برای آن بتوان محدودیت در نظر گرفت. اما باید بدانید که در هر صورت ما نیاز به یک سایت داریم که میتوانیم در کوتاهترین زمان سایت اینترنتیِ خود را بسازیم و بر پایۀ آن بازاریابی آنلاین خود را شروع کنیم. وبنولوگ شما را در راه رسیدن به یک سایت پیشرفته هدایت خواهد کرد.
0 دیدگاه