کاربردهای سرور مجازی یا VPS

کاربردهای سرور مجازی یا VPS

سرور مجازی یک ماشین مجازی روی یک رایانهٔ اختصاصی است که می‌تواند درون یکی از دیتاسنترها یا مراکز داده باشد. روی این ماشین مجازی مثل هر رایانهٔ دیگری می‌توان سیستم عامل نصب کرد و نرم افزارهای مورد نیازمان را روی آن نصب و اجرا نماییم. در خیلی از مواقع وقتی نرم افزاری را بخواهیم اجرا کنیم که نیاز است همیشه به شبکه متصل باشد تا سرویس‌هایش را به افراد دیگر ارائه کند، به سراغ سرورهای مجازی می‌رویم. سرورهایی که از نظر ویژگی دقیقاً مثل یک رایانهٔ اختصاصی هستند، با این تفاوت که چون منابع کمتری دارند، هزینهٔ آن هم کاهش پیدا می‌کند. حالا می‌خواهیم بدانیم به طور کلی برای چه کاربردهایی باید به سراغ سرور مجازی رفت؟

سرور مجازی برای میزبانی سایت و اپلیکیشن

شاید مهم‌ترین کاربرد یک سرور مجازی این باشد که به عنوان یک میزبان، سایت و اپلیکیشن‌های خودمان را روی آن اجرا کنیم. در اصل اگر شما کارتان طراحی سایت باشد، یا قصد راه اندازی پروژهٔ اینترنتی خودتان را داشته باشید، شاید نیاز به یک VPS هم داشته باشید. سرور مجازی که تهیه می‌کنید، تنها یک سیستم عامل دارد؛ به عبارتی خام است. شما با نصب سرویس‌های مورد نظر خود از آن بهره برداری می‌کنید. مثلا یک سرویس ایمیل نصب می‌کنید که بتوانید ایمیل رد و بدل کنید. یک سرویس وب نصب می‌کنید که بتوان صفحات وب را به بازدید کنندگان سایت تحویل داد. حتی ممکن است یک سرویس FTP نصب کنید که بتوانید با پروتکل FTP فایل‌ها را جابجا کنید.

اما در مواقعی هم اگر نخواسته باشید به صورت دستی یکی یکی سرویس‌ها (نرم افزارها) را نصب و پیکربندی کنید، یک کنترل پنل نصب نمایید. کنترل پنل‌ها تمامی نرم افزارهای مورد نیاز راه اندازی سایت یا اپلیکیشن‌های اینترنتی را روی سرور مجازی شما نصب می‌کنند و آن را آمادهٔ استفاده می کنند.

سرور مجازی برای تغییر IP و موقعیت مکانی

در خیلی از مواقع هم افراد از VPS برای دسترسی به سایت‌هایی استفاده می‌کنند که ایران را تحریم کرده‌اند. مثلاً حساب پی‌پال روی IP های ایرانی به شدت حساس است! به محض اینکه متوجه شود شما از ایران در حال استفاده از خدمات پرداخت این سایت هستید، فوراً حساب شما را محدود و سپس مسدود می‌کند. از این قبیل سایت‌های اینترنتی که ما ایرانی‌ها را تحریم کرده‌اند، زیادند. ممکن است در زمینه‌های مختلفی هم باشند. در این صورت باید از یک VPS خارج از ایران برای این منظور استفاده کرد که IP ثابت و از خارج از ایران دارند.

سرور مجازی برای ترید (خرید و فروش)

سرویس‌هایی مثل بایننس که برای ترید یا خرید و فروش ارز مورد استفاده قرار می‌گیرند در خیلی از مواقع نیاز دارند که کاربر از IP ثابت استفاده کند. یا باید رایانه همیشه به شبکه متصل باشد که بتواند آخرین اطلاعات را دریافت کند و هر زمان که نیاز بود عمل خاصی روی شبکه انجام شود. در این حالت می‌توان از یک سرور مجازی استفاده کرد. البته سرور مجازی‌ای که دارای سیستم عامل ویندوز است که مثل رایانهٔ شخصی‌تان بتوانید از آن به راحتی استفاده کنید.

برای فعالیت حوزهٔ بورس هم این موضوع صادق است. با خرید یک سرور مجازی ایران، می‌توان فعالیت‌های خرید و فروش را به صورت همیشه برخط انجام داد.

سرور مجازی به عنوان رایانه مجازی

در مواقعی که نیاز به تبادل اطلاعات زیاد (پهنای باند بالا) برای دانلود و آ‌پلود، در کنار روشن بودن همیشگی رایانه داشته باشیم، می‌توانیم از یک سرور مجازی استفاده کنیم. این سرور مجازی در اصل مثل همان رایانهٔ شخصی خودمان است که روی یک سرور اختصاصی و درون یک دیتاسنتر واقع شده و بدون اینکه از منابع رایانهٔ شخصی شما استفاده کند، کارش را انجام می‌دهد. مثلاً فرض می‌کنیم کار شما دانلود یک فایل حجیم و اصلاح آن و سپس آپلود روی فضای میزبانی دیگری است. این کار را به راحتی با استفاده از یک رایانهٔ مجازی می‌توان انجام داد.

پس با استفاده از سرور مجازی، از اینترنت شخصی شما کاسته نخواهد شد. همچنین در زمانی هم که رایانهٔ شما خاموش است، فعالیت‌های شما روی سرور مجازی می‌تواند دنبال شوند.

جمع بندی

کاربردهایی که در این مقاله از یک سرور مجازی عنوان شد، مرسوم‌ترین ها هستند. اگر شما با مطالعهٔ این کاربردها اطلاعات‌تان راجع به VPS ها افزایش پیدا کرد، ممکن است کاربرد خاص خودتان را هم پیدا کنید. فراموش نباید کرد که در دنیای رایانه همیشه راه‌های جدید برای کارهای جدید می‌توان ابداع کرد.

آوریل 14, 2021 Webnolog بدون دیدگاه

0 دیدگاه

دیدگاه تان را ارسال کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد!