چطور سایتم را بفروشم؟

چه قصد درآمدزایی از فروش سایت تان را داشته باشید و چه قصد واگذاری آن به دلایلی مثل مشغلهٔ کاری شما را از گذاشتن زمان برای کار روی سایت منع کرده باشد، به هر حال دو موضوع مهم را باید در نظر داشته باشید؛ یکی اینکه برای سایت خود چطور خریدار پیدا کنید. دوم اینکه فرآیند فروش سایت را چطور باید انجام داد تا سر شما یا خریدار کلاه نرود.
پیدا کردن خریدار برای سایت
گاهی اوقات این خود خریداران هستند که به شما پیام میدهند که آیا قصد فروش سایتتان را دارید یا خیر. برای بنده هم این اتفاق تا به حال افتاده که سایتی با یک دامنهٔ خوب و محتوای عالی داشتم و به علت آیندهٔ خوبی که برای آن میشد تصور کرد، افرادی پیشنهاد خرید آن را میدادند. پس این اتفاق برای هر سایتی رخ نمیدهد. بلکه سایت باید حتماً از کیفیت و کمیت بالایی برخوردار باشد. سرمایهگذارانی هستند که به جای اینکه از صفر یک سایت را راهاندازی کنند، با صرف یک هزینهٔ زیاد در ابتدا، یک سایت را خریداری میکنند و شروع به کار روی آن میکنند.
بنابراین اگر بخواهید به این روش برای سایت خود خریدار پیدا کنید، اول از همه روی کیفیت سایت و محتوای روی آن کار کنید تا به تدریج بازدید کنندگان آن افزایش یابد که در این شرایط است که درآمدزایی سایت هم افزایش پیدا میکند. در ضمن حتماً باید روشهای ارتباطی متنوعی را روی سایت خود قرار دهید، که بهترین کار این است یک صفحهٔ «ارتباط با ما» ایجاد کنید و تمامی روشهای ارتباطی از قبیل ایمیل و شماره تماس و شبکههای اجتماعیتان را در آن قرار دهید.
در علم بازاریابی، اینکه مشتری خودش بدون هیچ تحریکی به سراغ شما بیاید، احتمالش خیلی کم است و اصلاً نباید روی آن حساب باز کرد. تحریکی که شما برای فروش سایت خود انجام میدهید، نمایش کیفیت سایتتان است که حتماً برای این منظور باید زمان و هزینهٔ لازم را بگذارید. گاهی اوقات کیفیت سایت، یعنی بازدید بالای ۱۰ هزار نفری روزانهٔ سایت! گاهی اوقات هم این کیفیت از فروش روزانهٔ سایت فروشگاهی شما قابل احراز است.
حالا خیلی از مواقع هم مدیر سایت متوجه میشود که خریداری برای سایتش پیدا نمیشود. پس خودش دست به کار میشود و یک متن در قسمتی از صفحات سایتش درج میکند که «این سایت فروشی است». شاید تا به حال چنین آگهی را دیده باشید. این کار شاید بتواند کسانی که خریدار بالقوه هستند را کمی به فکر وادار کند. اما از طرف دیگر ممکن است به همین افراد هم طوری القا کند که سایت شما به دلیل کیفیت پایین خریدار ندارد و شاید اصلاً ارزش خرید هم نداشته باشد. یا به همین دلیل اگر هم قصد خرید سایت را داشته باشد، قدرت چانه زنی بسیار زیادی برای کم کردن قیمت دارند. پس در هر حال، به شما پیشنهاد میشود که اگر قصد فروش سایتتان را دارید، حتماً از قبل روی کیفیت آن کار کرده باشید.
حالا اگر از روشهای کمکی دیگر برای پیدا کردن مشتری خواسته باشیم استفاده کنیم، ورود به انجمنهای اینترنتی مرتبط و ارسال درخواست میتواند راهکار مناسبی باشد. انجمنهایی مثل shopkeeper.ir و webhostingtalk.ir جزء معروفترین ها هستند که وبمسترهای زیادی روی آنها فعالیت دارند و روزانه بازدیدکنندگان زیادی وارد آنها میشوند. شما میتوانید مشخصات سایت خودتان را به همراه قیمت پایه درون یک موضوع جداگانه در دسته بندی مناسب ارسال کنید و در آن گفتوگو شرکت کنید.
علاوه بر همهٔ این موارد ممکن است سرویسهای اینترنتی متفاوتی هم وجود داشته باشند که کارشان خرید و فروش سایت باشد. باید جستجو کنید. هر چند که احتمالاً این قبیل سایتهای خارجی باشند و یک سایت ایرانی خوب در این زمینه یافت نشود.
فرآیند فروش سایت به دیگری
حالا فرض میکنیم که شما خریدار سایت خود را یافتید. مراحل فروش باید طوری باشد که نه شما به پول خود نرسید و نه دلگرمی لازم در خریدار ایجاد نشود. بنابراین بهترین کار این است که یک شخص ثالث مورد اعتماد دو طرف پیدا کنید که در اینجا کار میانجیگری را انجام دهد. میانجیگر میبایستی پول را از خریدار بگیرید و از طرف دیگر تمامی اطلاعات سایت را هم از فروشنده دریافت کند. سپس تبادل پول و اطلاعات دسترسی به سایت و سرویسهای مرتبطش را انجام دهد.
اگر پیدا کردن میانجیگر برای انجام یک معاملهٔ بدون ایراد، برای شما سخت است، با اعتمادی که طرفین به یکدیگر میکنند، مراحل واگذاری و واریز وجه باید در چندین مرحله انجام گردد. مثلاً شما به عنوان فروشندهٔ سایت ابتدا دسترسی به بخشی از سایت را به خریدار میدهید، سپس خریدار بخشی از پول را واریز میکند. سپس شما دسترسی به فضای میزبانی یا سرور را به مشتری میدهید و مشتری هم بخش دیگری از پول را واریز میکند. در این حالت ضریب اطمینان بالاتر میرود. هر چند که باز هم احتمال کلاهبرداری هست.
به طور کلی در معاملاتی که اعتماد بین طرفین وجود ندارد، فروشنده سایت ضرر کمتری خواهد کرد. چرا که در هر صورت فروشنده میتواند کنترل سایت خود را حالا به روشهای مختلف به دست گیرد. اما خریدار که پولی را واریز میکند، ممکن است مراحل سختی را برای بازپسگیری پول خود در پیش داشته باشد!
ولی به هر حال سعی کنید به عنوان خریدار یا فروشنده اگر میتوانید به صورت حضوری قرار ملاقاتی را لحاظ کنید و بین خودتان یک قولنامه تنظیم کنید که در آن همه چیز نوشته شده باشد. پس از آن اقدام به طی کردن مراحل عملیاتی نمایید. اینکه به صورت کاملاً غیرحضوری خرید یا فروشی را انجام دهید، به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود. مگر اینکه صد در صد به یکدیگر اعتماد کامل داشته باشید.
با این توضیحات و نکاتی که ممکن است به ذهن شما برسد و در قسمت دیدگاههای همین مقاله ارسال میکنید، میتوانید یک فروش سایت خوبی را تجربه کنید که کمترین میزان شکست در آن مشاهده شود.
یک نکته هم راجع به تعیین قیمت خدمت شما عرض کنم. یک قانون جامعی برای تعیین قیمت سایت وجود ندارد. معمولاً تعیین قیمت یک سایت توافقی است. ممکن است از شاخصهای مختلفی مثل میزان فروش و سود سایت، اعتبار دامنهٔ سایت و میزان پستها یا دیدگاههای منتشر شده روی سایت هم استفاده شود. اما همیشه این را به یاد داشته باشید که ارزش واقعی یک سایت، به میزان زمانی است که مدیر روی آن گذاشته است.
16 دیدگاه
مطالب مفیدی بود
ممنون
سلام من میخوام سایتم روبفروشم
خب چطوری باید سایت و به همون واسطه بدم توضیح بدید لطفا
باید یک واسطه مورد اعتماد طرفین خودتون پیدا کنید.
ما یک واسطه پیدا کردیم حالا چیکار کنیم
باهاش در تماس باشید و مبلغ رو به حساب این واسط بریزید. همچنین دسترسی سایت و هاست اون هم به واسط داده بشه که در نهایت سایت به خریدار و پول هم به فروشنده تحویل داده شود.
سلام مطلب مفیدی بود بسیار استفاده کردم ،من یک سایت
فروش خرما ومشتقات دارم به اضافه یک قرارداد منطقه ای
وسیع شامل کشورهای هند ،پاکستان ،افغانستان ،سری لانکا
روسیه،ونزوئلا استرالیا،دارم ،که می خوام واگذار کنم،آنرا از یک شرکت معتبر گرفته ام پشتیبان خوبی هم داره،به علت مشغله کاری می خوام واگذار کنم،
سایت سایت داریم فقط کیلو بیست هزار تومن هر کی میخاد بخره بیا حاج خانم بدو…..
سلام
من میخواستم وبسایت بفروشم کسی هست بخر یا مشتری کسی داره سایت فروشگاهی نوگت
sanatgaranomidtat.com
سلام من یه سایت در قالب وردپرس دارم چه اطلاعاتی باید به خریدار بدم که به پنل مدیریت سایت دسترسی داشته باشه؟
سلام. باید اطلاعات دسترسی هاست یا فضای میزبانی سایت رو به او بدید. یا اینکه از کل سایت یک بکاپ بگیرید و برای خریدار ارسال کنید و بفرمایید که این اطلاعات کل سایت شماست. بسته به توافقی که با او کردید باید مراحل انتقال سایت رو انجام بدید. مثلا ممکن است که سایت شما یک دامنه هم داشته باشه که یا باید کد انتقال دامنه و یا دسترسی به پنل مدیریت دامنه رو هم برای اون ارسال کنید.
ببخشید چجوری باید فضای سرور را انتقال داد؟(به آن شخص داد)
بنا به توافق طرفین می بایستی دسترسی کل سرور یا هاست رو به خریدار بدید. یا اینکه از اطلاعات سایت بکاپ گرفته شود و به فروشنده داده شود.
سایتمو میخام بفروشم
من میخواهم سایتم بفروشم به مبلغ 800 میلیون خریداری اگر بود قابل مذاکره هستش
من یک سایت آموزشگاه تاتو دارم میخام بفروشم .سایت تو گوگل با کلمات کلیدی بالاست اگر کسی تمایل داشت میتونه به شماره داخل سایت زنگ بزنه .اسم سایت آکادمی تهران تاتو هستش