یک سرور یا رایانهای که روی شبکهٔ اینترنت ارائه خدمات میکند، باید به رایانهها یا سرورهای دیگر بتواند دسترس داشته باشد تا بسته نرم افزاری را دریافت کند و نصب نماید. یا حتی آنها را به حالت اجرا درآورد. این ارتباط شبکهای برای یک سرور لینوکس بسیار حیاتی است. چون لینوکس به عنوان یک سیستم عامل جامعهٔ متن باز، از عناصر متفرقهٔ زیادی تشکیل شده که هر جزء میتواند در جای متفاوتی قرار داشته باشد. حالا اگر سرور ما خواسته باشد کار خاصی را انجام دهد، باید آن اجزاء را گردآوری کند و نصب کند. پس نیاز به دسترسیهای بیشتری روی شبکه دارد.
متاسفانه به دلیل فشار تحریمی که روی کشور ما، از طرف شرکتها و جوامع جهانی مختلف وجود دارد، و متاسفانه روز به روز هم بیشتر میگردد، در حالت عادی یک سرور لینوکس در ایران به هیچ عنوان نمیتواند کارکرد عادی خود را داشته باشد. در این میان فرض کنید که حتی یک بسته و فقط یک بستهٔ کوچک نرم افزاری که پیش نیاز دیگر بستهها است نتواند نصب شود و خطا دهد! در اینجاست که شاید کل سرور بلا استفاده گردد.
نمونهٔ بارز این مشکل، عدم نصب دیتابیس MySQL یا حتی MariaDB روی سرور است. که در حال عادی اجازهٔ اتصال به مخازن نرم افزاری این دیتابیسها از سرورهایی با IP ایرانی داده نخواهد شد. بنابراین اگر قصد نصب این نرم افزارها را به تنهایی داشته باشید، شاید مشکل کوچک باشد. اما اگر نصب همین دیتابیسها جزئی از نصب یک کنترل پنل مثل سی پنل باشد، کل فرآیند نصب کنترل پنل را با مشکل مواجه میسازد که باعث خراب شدن کل سرور میگردد!
با این توضیحات باید به دنبال یک راهکار اساسی بود. راهکاری که فعلا روی خیلی از سرورهای ایران در حال جواب دادن است، استفاده از سرویسهای DNS واسط است که درخواستهای سرور ما ابتدا به آن سرور ارسال میگردد و سپس از آنجا به سرور اصلی فرستاده میشود. این کار باعث میشود که سرور ایران رفتاری به مانند یک سرور خارج از کشور دریافت کند.
در حال حاضر ما سرویسی با عنوان بشکون ارائه میکنیم که از قسمت خدمات نرم افزاری و پیکربندی سایت میتوانید سفارش دهید. با فعال شدن این سرویس روی هر آی پی سرور، دستوری به شما داده خواهد شد که با اجرای آن روی سرور خود، سرویس دور زدن DNS روی سرور شما نصب شده و از آن به بعد به راحتی میتوانید هر بسته نرم افزاری که خواسته باشید را دانلود و نصب کنید. بدون اینکه خطایی وجود داشته باشد.
راه کار بعدی استفاده از یک سرویس عمومی به نام شکن است. صفحهٔ اصلی سایت شکن به نشانی shecan.ir حاوی آموزش برای فعال کردن آن روی رایانههای مختلف، از جمله سرورهای اینترنتی است. در حالت کلی باید سند /etc/resolv.conf را ویرایش کنید و آی پی های شکن را جایگزین آی پی های قبلی کنید. این کار با با دستور vi /etc/resolv.conf یا nano /etc/resolv.conf میتوانید انجام دهید. با هر ویرایشگر متنی که در لینوکس راحت هستید انجامش دهید.
سعی کنید از هر دوی این روشها به صورت هم زمان استفاده نفرمایید که باعث ایجاد تداخل و بروز مشکلات جدی خواهد شد. اگر خواستید از روش دیگر استفاده نمایید، حتما روش اول را غیرفعال کنید.
در رابطه با رفع مشکلات تحریمی سرورهای وب و همچنین دیگر مباحث آموزشی، مقالات آموزشی مرکز آموزش وبنولوگ را حتما کامل مطالعه نمایید و سپس اگر مشکلی با سرویس خود داشتید، تیکت ارسال نمایید. در بیشتر موارد مشکل شما با همین آموزشهای مرکز آموزش رفع خواهد شد.