بررسی وضعیت دامنه سایت با intodns.com پرینت

  • دامنه اینترنتی
  •  0

همیشه وجود سرویس‌های اینترنتی که بتوانند کارهای ما را ساده‌تر کنند، مزیت محسوب می‌شده. یکی از این سرویس‌ها intodns.com است. این سرویس خیلی راحت وضعیت DNS و رکوردهای مربوط به دامنهٔ سایت ما را بررسی می‌کند و یک گزارش کاملی را ارائه می‌کند. اگر فکر می‌کنید که دلیل در دسترس نبودن سایت شما می‌تواند به علت همین مشکلات DNS یا همان کارگزارهای دامنه باشد، پس حتما باید از طریق intodns.com یک بررسی انجام دهید.

همانطور که گفته شد، گاهی اوقات مشاهده می‌کنید که سایت‌تان با دامنه قابل دسترس نیست. یا قابل دسترس است، اما قصد دارید مشکلات احتمالی آن را بررسی کنید و اگر مشکلی بود، آن را رفع کنید. که باعث بهبود وضعیت سایت‌تان خواهد شد.

بنابراین خیلی راحت وارد سایت intodns.com شوید و در جعبهٔ بالای صفحه با عنوان Domian Name دامنهٔ سایت را وارد کنید و روی Report کلیک کنید. باید چند ثانیه را صبر کنید تا سامانه اقدام  به جمع‌آوری اطلاعات مربوطه کند و نتیجه را به شما برگرداند.

اگر این دامنه اصلاً ثبت نشده باشد، طبیعتاً هیچ نتیجه‌ای برگردانده نمی‌شود. اگر دامنه را اشتباه وارد کنید هم ممکن است همین اتفاق بیافتد. در نظر داشته باشید که حتما باید دامنه سطح اول را وارد کنید. یعنی زیردامنه (sub Domain) نمی‌توانید وارد کنید.

در جدول نتیجه‌ای که برای شما برگردانده می‌شود، باید شما فقط تیک سبز رنگ و یا علامت i آبی رنگ مشاهده نمایید. البته گاهی اوقات ممکن است علامت  تعجب زرد رنگ هم ببینید که مربوط به مواردی است که شاید زیاد مهم نباشد. اما اگر در توان‌تان باشد باید آنها را برطرف نمایید. اما در بیشتر موارد چندان مهم نیستند.

در اولین ردیف از این جدول، فیلد Domain NS records را خواهید دید که نشانی NS یا کارگزارهای دامنه را می‌بینید که روی دامنه تنظیم شده است. از همین جا آی پی این DNS سرورها را هم می‌توانید ببینید. که احتمالاً همان آی‌پی‌های خود سایت است. یکی از مهم‌ترین اطلاعاتی که این سرویس به ما بر می‌گرداند همین رکوردها هستند.

اگر تست گزینهٔ Different subnets زرد رنگ بود، به این معنا است که دو تا DNS سرورها روی یک ساب‌نت هستند. به جای اینکه روی دو تا ساب‌نت مستقل باشند. که این باعث می‌شود اگر یکی از NS ها از کار افتاد، آن یکی دیگر در دسترس باشد. همین عامل باعث می‌گردد که در دسترس‌پذیری سایت‌ها افزایش پیدا کند. هر چند که اگر این طور نبود، مشکل خاصی برای سایت رخ نخواهد داد.

در گروه اطلاعات SOA شما اطلاعات مربوط به رکوردهای مهم Zone File دامنه مورد نظر را خواهید دید. بررسی ردیف SOA record باعث می‌شود که شما مطمئن شوید که آخرین اطلاعات از Zone File دامنه گرفته شده است. همچنین تاریخ انقضای این رکوردها و زمان آخرین تغییرات هم مشخص شده است.

اطلاعات گروه MX از این حیث مهم هستند که اگر مشکلی در این موارد وجود داشته باشد، ممکن است روی این دامنه، ارسال و دریافت ایمیل خوبی نداشته باشید. مشکلی که گاهی اوقات کاربران را عاصی می‌کند. پس حتما از طریق ردیف‌های این گروه اول ببینید که ایمیل‌هایی که قرار است به این دامنه ارسال شوند، توسط چه سروری با چه IPای مدیریت می‌شوند. در ثانی حتما Reverse MX A records (PTR) را هم چک کنید که به به هاست نیم سرور شما اشاره کند که در ارسال ایمیل‌ها به صندوق مقصد، و نه صندوق اسپم، بسیار حائز اهمیت است. اگر دسترسی ریشه به سرور ندارید، یعنی مدیریت سرور دست خودتان نیست، این کار خارج از کنترل شماست.

و در نهایت گروه ردیف‌های WWW اطلاعات مربوط به رکوردهای سرویس وب یا همان Web Server را نشان می‌دهد که اگر همهٔ این موارد سبز و یا آبی باشند، یعنی اینکه سایت شما باید به خوبی باز شود.

این توضیحات کلی راجع به گزارشی بود که سرویس intodns.com می‌توانست به ما راجع به یک دامنه بدهد. اما در مورد هر کدام از این گزارش‌ها یکی اینکه حتما باید توضیحات همین صفحهٔ گزارش را خوب مطالعه کنید. یکی دیگر اینکه حتما باید راجع به مبحث DNS Server در حیطهٔ شبکه‌های رایانه‌ای کمی اطلاعات داشته باشید تا بتوانید درکی هر چند کم از این توضیحات به دست آورید.

در مواقعی که گزارش یک دامنه‌ای را از طریق intodns.com می ‌گیرید و نتیجه‌ای به صورت ناقص برگردانده می‌شود، حتما باید علت آن را بررسی کنید. که یکی از مهم‌ترین این علت‌ها عدم تنظیم صحیح NS روی دامنهٔ سایت تان است. یا اینکه ممکن است دسترسی به Zone File دامنهٔ مذکور روی DNS Server وجود نداشته باشد که اطلاعات رکوردهای دامنه‌تان را بخواند. پس اولین چیزهایی که باید بررسی کنید این موارد هستند.

پس با کمک این سرویس و اطلاعاتی که در این مقاله به شما داده شد، اگر مشکلی روی دامنهٔ سایت شما وجود داشته باشد، به واسطهٔ intodns.com خیلی راحت می‌توانید آن را پیدا کنید و در صدد رفع آن برآیید. اگر فکر می‌کنید در این رابطه به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می‌توانید دیگر مقالات آموزشی مرکز آموزش وبنولوگ را مطالعه نمایید.


آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

« برگشت